Att skapa business utifrån hjärtat

av | maj 22, 2019 | blogg

För längesen när jag börjat nosa på idén om att starta eget bodde jag ännu London, jobbade i butik och ville ut. Bort. En dröm började skapas, ett café ett svenskt café med gott fika, musik, poesi.

Började drömma stort och brett letade lokal, filade på namn. Så insåg att det var London jag ville bort ifrån. Flyttade till Stockholm. Nya drömmar. En butik en secondhandbutik på söder med hästar som tema, kollade upp starta eget-bidrag, hittade lämplig drömlokal. Så insåg jag att jag egentligen inte ville inte jobba i butik.

Drömmen sattes återigen på paus men jobbade vidare i sin tystnad. Så kom flytten till landsbygden. Det som förändrade allt. Nu var jag på en plats där allt kändes möjligt trots att ha gjort avkall på så mycket som en får genom att bo i en stad. De första trevande stegen togs mot den där drömmen som nu skulle förverkligas. Inget var självklart, vad skulle jag jobba med, hur skulle det gå till. Alla dessa frågor som jag inte hade svar på men det ena ledde till det andra och jag var i gång.

 ✭

Men ganska snabbt hamnade jag i den där fällan att tro att jag måste tacka ja till allt. Att nu när jag har företag måste jag vara på det “här” viset. Så som det verkade legitimt att vara. Kände mig obekväm, utsatt. Och helt fel ute. Min magkänsla ville något annat om jag ska driva ett företag så ska det vara på mina villkor inget annat. Som tur är finns det fler som tänker så och jag är glad att ha fått upptäcka flera av dem.

✭ 

Det hela började med att jag deltog i en workshop på hotell Höga Kusten, Kirsi Li Wahlström på Blissum höll i det och det handlade om att se sig själv och sina förmågor. Där tändes en gnista som jag nu utforskar och som även ledde till att jag tog ett stort steg för mig själv och mitt företag genom att även gå med i Kirsis ettårskurs på Blissful YOUniversity. Detta är en investering jag gör och som jag vet kommer ge avkastning på många, många sätt. Nu är jag i ett sammanhang där vi är flera som kan stötta varandra, ge support och pepp. För att vara egenföretagare är långt ifrån enkelt och det kan verkligen kännas ensamt ibland. Därför vill jag verkligen trycka på att om du går i starta eget-tankar gå med i en grupp som kan stötta dig för det är guld värt.

 ✭

Och här är jag nu. För första gången i mitt liv känner jag att jag kan skapa de förutsättningar jag behöver för att må bra. Och vad är det då? Jo det är att kunna välja dels vilka uppdrag jag ska ta mig an, det ska kännas kul och inspirerande, välja när och hur jag ska jobba, testa nya ideér, ha tid att vila och planera framtid utan att rulla fram i 180 km i timmen och missa allt det fina på vägen. Jag utmanas att att hela tiden utforska, jag ska inte längre stilla mitt kreativa sinne utan låta det få utlopp, våga drömma stort och vilt.

 ✭

Det företag jag har idag kanske är något helt annat imorgon. Det hoppas och tror jag, jag hoppas också att du om du har en dröm att du vågar ta ett första steg och utforska den. Du behöver inte ha alla svar på en gång låt det komma med tiden men låt inte det logiska tänkandet hindra dig låt hjärtat styra och lyssna noga på vad det har att säga.  

❤︎