Som en vacker ros

av | sep 30, 2019 | blogg

Inför en Vildkvinna-fotografering hände något jag inte hade anat skulle hända. Det väckte gamla sår till liv, processer satte igång om kroppens förändringar genom livet, i det här fallet från den unga kvinnans kropp genom moderskapet till den visa kvinnans fas. Vi kan känna oss hur unga som helst men när det yttre speglar något annat kan undanstoppade känslor vakna som att inte känna sig vacker, smal, snygg, smärt, rörlig eller sexig. Det är så lätt att undanskymma detta för hur ofta behöver vi se på oss själva så som vi är. Hur ofta står du framför en spegel naken och TITTAR på din kropp och accepterar den som den är?

I detta som väcktes insåg jag varför jag gör det här. Från början tänkte jag att Vildkvinna skulle vara en trevlig stund med ceremoni och fotografering, där man får leva ut det som kanske inte så ofta får komma fram. Men nu vet jag att det är så mycket mer. Det handlar om att börja älska sin kropp i den fas den befinner sig. Med alla skavanker, ärr och valkar. Det handlar om att få känna sig vacker, sexig och levande. Att acceptera. Att omfamna. Att älska. Att finna frid. Att finnas.

Detta känns så starkt inom mig. Jag har öppnat något jag inte hade en aning om att jag skulle öppna. Porten till det allra heligaste. Den feminina frigörelsen. Den jag behöver lika mycket själv. 

Så mina vänner. Nu vill jag expandera. Nu vill jag göra det här till något mera kraftfullt. Jag vill hjälpa dig och andra kvinnor som längtar. Som längtar efter att få känna sig fri i sin egen kropp. Jag vill hjälpa dig på vägen väcka ditt väsen och låta det brinna. Det känns så stort och läskigt men jag kan inte vända om nu det går bara inte. Jag måste utforska detta vidare, kalla in det som ska kallas in. jag gör det för dig, för mig, för våra förmödrar och alla andra som vandrat före oss. Mitt hjärta expanderar, mina fötter blir varma det är ett gott tecken. 

Det jag spånar på är dels en heldags-workshop på ett naturnära plats. Alla detaljer är långt ifrån klara men tanken är att först synliggöra det som ärrat dig därefter fotograferas du i den klädsel du valt. När vi jobbat ett tag får du prova något annat som jag tar med mig. Vi ser vad som händer då vad och om det är något som väcks inom dig, därefter så får du klä av dig. Ja du läste rätt. Och nej det handlar inte om sexiga nakenbilder, det handlar om att fotografera DIG som du är. Att se det vackra med just din kropp. Hur detta kommer se ut vet vi bara där och då men jag kan lova dig att det kommer bli vackert. 

Under dagen så kommer vi ha ceremonier, delningar, sjunga, dansa och allt som ska ske just där och då. Självklart kommer vi behöva äta också! 

Jag tänker att det här passar för dig ensam. Eller en grupp om max 5. Men kanske allra bäst för 2-3 vänner. Du kan alltså boka detta för dig på en plats nära dig. Eller för dig och några vänner du känner dig trygg med. Men jag kommer också hålla öppna anmälningar på utvalda platser. 

Men jag känner även att jag vill utforska ett längre program eller vad det ska kallas där vi ses under en tid och går djupare tillsammans. Har massor av ideér hur detta skulle kunna se ut men behöver spåna vidare! 

jag skulle verkligen vilja arbeta 1:1 känns så galet men så varför inte?

Åh så mycket inspiration så här i nymånens fruktfulla fas och ägglossning. 😉 Ja allt hänger ihop. Detta betyder att jag kommer göra en rockad i företaget, släppa taget om det som inte känns rätt just nu. Jag är livrädd men samtidigt så jäkla säker. Det är nu eller aldrig.

Love & Light Erika